Amsterdamse school Spaarndammerbuurt

De wandeling start bij de Haarlemmerpoort en de gids neemt u mee door een deel van het Westerpark de Spaarndammerbuurt in. Daar maakt u kennis met bekende Amsterdamse School woonblokken die onder andere ontworpen zijn door Michel de Klerk aan het begin van de twintigste eeuw.

De wijk werd van oudsher bevolkt door spoorweg- en havenarbeiders en voor deze mensen werden de zogenaamde arbeiderspaleizen gebouwd met het accent op veel licht en lucht. Naast woonblokken werd er ook gedacht aan groenvoorzieningen in de wijk en werden woonblokken voorzien van binnentuinen en plantsoenen. Dit gedeelte van Amsterdam heeft door zijn positie, afgesneden van het centrum door de aanleg van de spoorlijn altijd zijn eigen identiteit behouden. En door de meesterlijke architectuur heeft het internationaal faam verworven en is het een plezier door deze wijk te wandelen.

 

1 thought on “Amsterdamse school Spaarndammerbuurt

  1. Wieske bedankt voor de grandioos gezellige rondleiding over de Amsterdamse school in de Spaarndammer buurt.We hebben genoten van de kennis en je verteld het met veel plezier en enthousiasme.
    Klasse hoor. Elly

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *